Thema: Slootjes!

Wat is er fijner dan met dit warme weer een thema uit te zoeken waarbij je lekker bij het water kunt zijn? Niks toch?! Dus ongepland en een beetje overvallen door de warmte zijn we spontaan begonnen aan het thema: Slootjes!

En wat is er veel over te leren en te ontdekken! We begonnen met wat informatie te zoeken over slootjes. Dat vonden we vooral op de site van IVN. Daar leerden we vanalles over waterplanten, waterdiertjes en natuurlijk de antwoord op de hoofdvraag: Wat is een sloot nou eigenlijk? Super interessant om je hier eens in te verdiepen.
Op de site vonden we ook deze zoekkaart waterdiertjes.

Nou, en toen hop naar buiten! Met een lege (witte) bak, een emmer, schepnetje en de zoekkaart gingen we op zoek naar een geschikte sloot. Dat viel nog niet eens echt mee. De meeste sloten waren helemaal verstopt achter meters hoog gras en riet.
Uiteindelijk vonden we wel een mooie plek bij een stroompje waar we ontzettend veel beestjes hebben gevonden. Het was echt een hele gezellige ochtend zo bij het water.

Het was zelfs zo’n groot succes dat grote broer en zus ook graag mee wilden nadat ze uit school kwamen. Dus we zijn later op de dag nog een keer gegaan. Uiteindelijk hebben we maarliefst 14 diertjes van de zoekkaart af kunnen strepen. Het mooiste dat we hadden gevangen was een waterschorpioen en een baby snoek!

Een aantal dagen later zijn we er thuis nog even op door gegaan en hebben we een mooie sloot geknutseld. Op een groot wit papier hebben we geverfd met waterverf en hebben we waterdiertjes uitgeknipt en opgeplakt. We zijn heel trots op het eindresultaat!